Розмова на тему філософії і націоналізму (ч. 3)

Початок розмови
Продовження розмови

Святослав Вишинський:

Нарешті, нація не може претендувати на локальний універсалізм у рамках пост-історичного світу. З одного боку, дійсно ідуть процеси акцентування етнічних ідентичностей та регіоналізмів, особливо в Европі, однак усе ц...
Читати далі →

Розмова на тему філософії і націоналізму (ч. 2)

Початок розмови

Святослав Вишинський:

Нарешті, теза про те, що нація є вищим типом організації спільноти, є вкрай спірною. Вона була вірною в модерні, але є абсурдною для премодерну (Традиції) – і так само неадекватною для постмодерну. Сама історія це доводить: націон...
Читати далі →

Розмова на тему філософії і націоналізму (ч. 1)

Розмова аспіранта Київського національного університету ім. Т. Шевченка Андрія Іллєнка та аспіранта Інституту філософії ім. Г. Сковороди НАН України Святослава Вишинського про філософські аспекти нації та націоналізму.
Андрій Іллєнко:

Цікаво було б з тобою обговорити питання про сп...
Читати далі →

Про блог. Статистика за квітень. Плани на майбутнє

Оскільки на ВКурсі.ком закрита реєстрація користувачів, оцінити кількість відвідувачів ВКурсі.ком без відкритої статистики досить важко. Тому в даному блозі (під назвою «Хто вкурсі?») я буду висвітлювати статистику нашого з Вами ресурсу. А також, де можна зустріти інформери ВКурсі.ком та рекламу. Ну і звісно плани на майбутнє… :)
Читати далі →

9 травня у Чернівцях втретє відзначатимуть День Європи одночасно з Європейським Союзом

9 травня о 14.00 у Literatur Caf? центру «Українська книга» (Центральна площа, 10) розпочнеться традиційна «Європейська вечірка / EuropeanParty» з нагоди офіційного свята ЄС – Дня Європи.   Вхід на вечірку вільний, а її сценарій організатори тримають у таємниці. Проте, як і раніше, кожен хто прийде з книжкою європейського автора в українському перекладі, отримає приз....
Читати далі →

ЛІТЕРАТУРА І СЕКСУАЛЬНА ОРІЄНТАЦІЯ

Що таке текст і що таке література в сучасному розумінні? А чи не перетворюється поступово література на соціальне мистецтво? Такі питання природно виникають після вечора Альбіна ПОЗДНЯКОВОЇ в «Literatur Café» у Чернівцях, де було презентовано антологію сучасної світової лесбі...
Читати далі →

У ПЕРЕДОЧІКУВАННІ ЛІТА В «LITERATUR CAF?» СТАЄ ВСЕ ГАРЯЧІШЕ


4 травня о 18:00 в LiteraturCaf? (м. Чернівці, Центральна площа, 10; КМЦ «Українська Книга») відбудеться зустріч з однією з упорядників квір-антології «120 сторінок Содому» (Сучасна світова лесбі/ґей/бі література. «Критика», Київ, 2009) Альбіною ПОЗДНЯКОВОЮ.
Читати далі →

В Literatur Caf? у Чернівцях почули «Елегії острова Патмос» Олега Короташа

Василь Герасим’юк, який писав передмову до книги, так характеризує Олегову поезію: «Олег Короташ є одним із чільних представників покоління дев’яностиків в українській літературі… Схильний до глибокої рефлексії та обдумування...» Острів Патмос – один з островів грецького Додеканесу в Егейському морі, пов'язаний з ім'ям апостола Іоана. Тут святий, будучи засланим за проповідництво християнства, отримав Одкровення відоме як «Апокаліпсис».

Читати далі →

Один з найкращих поетів-дев'яностників України Олег Короташ

27 квітня о 18:00 в Literatur Caf? свою нову збірку презентуватиме один з найкращих поетів-дев'яностників України Олег Короташ. Покоління поетів-дев’яностиків викликає особливий інтерес, адже цікавий ще і сам час буремних років, коли починався їхній творчий шлях. Поезія, яка створювалася тоді, можливо, ще недостатньо відрефлексована і осмислена широким загалом. Саме тому, пропонуємо відвідати презентацію нової поетичної збірки Олега Короташа «Елегії острова Патмос».

Читати далі →

Анонси на тиждень (22.04.-29.04) літературного та культурного життя Буковини і навколо ;-)

22 квітня:
о 18:00 — в «Literatur Cafe» Географічний Четвер з Крістіною КЕЛЬТІ про ІРЛАНДІЮ

23 квітня:
о 19:00 — в ЦР «ПАНОРАМА-Чернівці» МУЗО-ПОЕТИЧНИЙ БОДІ-АРТ з Христею ВЕНГРИНЮК, Сашком ГОРСЬКИМ, Ірою СКРИПНИК та Максимом ДУПЕШКО. На перформансі гратимуть DJ's: PASHA KOXX та VITAMIN.

Читати далі →